NASTUP DJECE PREDŠKOLSKE ODGOJNE SKUPINE „LEPTIRIĆI“ NA FAŠNIKU U KRIŽU

PIŠE: Zoran Buhač, pedagog

 

Mnogi od nas zahvaljujući strašno kvalitetom dokumentarnom programu na Hrvatskoj televiziji znaju mnogo toga o životu u prirodi. Pogotovo naši najmlađi koji uz pomoć ovakvog TV programa mogu nešto naučiti i zabaviti se. Tako samo trebati osluhnuti stariju djecu u ponedjeljak ujutro kada pričaju o dokumentarcima o životinjama koje su gledali preko vikenda. Koja je životinja jača, spretnija, brža, opasnija? To su pitanja koja se njima vrte kao teme razgovora.

Često je tema Afrika i naravno kralj svih životinja, njegovo visočanstvo – lav! Kod djece lavovi, počesto zahvaljujući Disneyevom crtiću imaju posebno mjesto. Pogotovo zato što se ispostavi da su snažna, časna, poštena bića koji vjeruju u poštenje, pravdu i prijateljstvo. Nije važno što možda nije tako, ali ovako snažan simbol može biti vrlo zahvalan izvor učenja. Nije čudo da je životinja kojom se često simbolizira Isus Krist upravo lav.

Ne čudi stoga kada se pitalo djecu predškolske odgojne skupine u što se žele maskirati da su izabrali lavove. Kada se govorilo o lavovima, trebalo je tada smisliti i nekakvu koreografiju na ritam afričkih bubnjeva. Kao naručena se našla pjesma „The Lions Sleep Tonight“ pop skupine The Tokens iz 60-ih godina prošlog stoljeća, no malo je upotrijebljen remiks skupine Tight Fit iz osamdesetih. U tim je ritmovima nastala priča o zaljubljenim lavovima i lavicama kao gospodaricama njihovih srca. Kako to izgleda, vidjelo se na velikoj pozornici na gostovanju na Fašniku u Križu gdje su se naši Leptirići maskirani u lavove zajedno sa svojim odgajateljicama predstavili svekolikoj publici u kriškoj sportskoj dvorani 5. veljače.

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


OIB:72007988952

Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog izravni telefon: 01 3899 008

Psiholog: psiholog@djecjivrtic-proljece.hr

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2895 545

Administracija: administratorica@djecjivrtic-proljece.hr

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 238 65 16

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Pretraži sadržaj