KAMPANJA ZA MANJE OTPADA

 

Za početak, mislimo kako više ne moramo ponavljati da smo eko vrtić s certificiranom Zelenom zastavom i član Međunarodne federacije eko škola. To već i ptičice u parku znaju i veselo pjevaju o tome kada dođemo očistiti taj park. Na neki smo način eko patrola i eko savjest našeg mjesta. Trudimo se u svakom trenutku kroz rad promovirati ideju života usklađenog s prirodom te za očuvanje iste.

 

U suradnji s nacionalnom udrugom Lijepa Naša, uključili smo se u akciju "Litter Less Campaign" koja je organizirana u suradnji s FEE (Međunardna federacija eko škola) i multinacionalnom kompanijom "Wrigley" (pošto su toliko velikodušni, malo ćemo ih i reklamirati). Ta kampanja uključuje obrazovne ustanove širom svijeta čija se uloga uz pomoć doniranih sredstava i sinkroniziranim akcijama u društvu mijenja. Dječji vrtić Proljeće nije dakle samo ustanova ranog odgoja i obrazovanja već i aktivini društveni element bez kojeg se po pitanju ekologije u našoj srediini ne može.

Prva je akcija bila 7. studenog ove godine kada smo se u rano maglovito jutro, zajedno s našim istomišljenicima širom svijeta, zaputili u Park hrvatskih branitelja kako bi ga očistili od otpada. Iako smo u prethodnim tjednima obavijestili građane o našim namjerama po ovom pitanju, nažalost odaziv pomoći starijih je izostao. Ukoliko ste tih dana prošli Kloštrom Ivanićem, mogli ste nabasati na naše plakate i letke pod geslom "Give kids a chance". Naravno da nam je na umu bio John Lennon i njegova "Give peace a chance", s time da je ovo "davanje šanse" upravo budućnosti za koju se mi ovdje u vrtiću borimo da bude čišća i zdravija.

Do neke slijedeće akcije, sradačan pozdrav.

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


OIB:72007988952

Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog izravni telefon: 01 3899 008

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2895 545

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 238 65 16

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Voditelj objekta: Jelena Marković, odgajateljica

Službeni mobitel: 099 238 65 17

Pretraži sadržaj