PODIZANJE ZELENE ZASTAVE

Piše: Minja Jelić, odgajateljica i eko koordinatorica vrtića

ZELENA ZASTAVA DJEČJEG VRTIĆA PROLJEĆE

 

U našem lijepom zelenom  Kloštru pred vrtićem Proljeće vijori se Zelena zastava. Kada prođete pored vrtića pogledajte je, ona je znak naše ljubavi prema svijetu u kojem živimo.

Sjetite se naše dječice koju vidite u šetnji mjestom kako pjevaju „Sanjali smo divan san... U košu je bolje smeće ... Kloštre, ja te volim!“ našu eko himnu. Djaca u vrtiću živie ekološki i zato smo svi jako ponosni sretni kada utječemo i ostavljamo tragna svoju okolinu.

Svečanost povodom podizanja Zelene zastave upravo je dokaz da u tome uspijevamo. Brojni uzvanici, mještani, gosti, roditelji, bake djedovi djece našeg vrtića pokazali su svojim dolaskom podršku i priznanje našem djelovanju u smjeru ekologije. Uveselili su i uljepšali naš veliki dan.

Podizali smo već jednom Zelenu zastavu kao početnici u ekološkim vodama. Ovaj put pokazali smo da znamo i možemo. Opravdali smo očekivanja od trenutka kada smo preuzeli na sebe zadaću provođenja programa eko škole. Dobili smo potvrdu da je ono što radimo kvalitetno i dobro.

Ta potvrda došla je od Udruge Lijepa naša (nacionalnog koordinatora za Hrvatsku), ali i od međunarodnog koordinatora FEE (Foundation fo enviromental education) koji nadgleda i ocjenjuje rad svih vrtića i škola u Hrvatskoj i ostalim zemljama uključenim u program.

Baveći se temama ekološkog odgoja usađujemo u djecu vrijednosti potrebne za održivi razvoj naše vrste. Namjeravamo tako i dalje, još bolje i predanije, jer kao što je već rečeno na svečanosti; u djecu ne ulažemo radi materijalne koristi. Ulaganje u djecu je ulaganje u u budućnost, našu, vaš i svih budućih generacija. Naš kolektiv to dobro zna. Svi smo u tome zajedno i ovo je naše zajedničko priznanje. Hvala svima koji su nas podržali.

 

Pozdrav iz vrtića

Kontakt podaci

DJEČJI VRTIĆ PROLJEĆE
Kloštar Ivanić


OIB:72007988952

Matični objekt Naftaplinska 23/a

Tel: 01/2892-545

Fax: 01 3899 006

Ravnateljica: ravnateljica@djecjivrtic-proljece.hr

Ravnateljica izravni telefon: 01 3899 002

Pedagog: pedagog@djecjivrtic-proljece.hr

Pedagog izravni telefon: 01 3899 008

Računovodstvo: djecji.vrtic1@zg.t-com.hr

Računovodstvo izravni telefon: 01 2895 545

Službeni mobitel za upite roditelja:

099 238 65 16

 

Područni objekt Livada

Trg svetog Ivana 1

Tel.: 01 62 64 918

Voditelj objekta: Jelena Marković, odgajateljica

Službeni mobitel: 099 238 65 17

Pretraži sadržaj